Een massa familie, vrienden, kennissen en mensen uit de wieler- en ijshockeywereld hebben zaterdagmiddag afscheid genomen van wielrenner en sportman Rob Goris. "Hij had nog zoveel dromen, nog zoveel grote plannen..."

Vanaf 10.15u vormde zich aan de ingang van de Sint-Waldetrudiskerk een lange rij mensen die een laatste groet aan Rob Goris wilden brengen.

Onder de circa 1.400 aanwezigen waren er de wielercollega's van Rob's huidige team met ploegleider Lucien Van Impe op kop, een indrukwekkende delegatie van HYC Herentals, heel wat collega's uit de sportwereld, ...

De begrafenisplechtigheid startte met een ingesproken boodschap van Karl Vannieuwkerke (Eén, 'Vive le Vélo') met de laatste woorden die Karl met Rob sprak. Er waren getuigenissen van HYC met Vincent Morgan (neef van Rob) en Annemie Kruysweegs.

Zangeres Natalia besloot de plechtigheid met het prachtig gezongen 'Hallelujah' van Leonard Cohen (HD-video, zie verder). Ook buiten de Sint-Waldetrudiskerk werd het toen stil.

De urne met de as van Rob werd de kerk uitgedragen, gevolgd door zijn vriendin Katrien en de ouders André en Chris, en de broer van Rob Goris. Daarna volgde de familie Goris en Van Looy. Toen de urne de kerk werd uitgedragen vormden spelers van HYC in de kerk een erehaag.